הפתעה: מחירי הדירות זינקו ב-0.7% לאחר 8 חודשים של ירידה
כך עולה ממדד מחירי הדירות של הלמ"ס שפורסם הערב (ה') לגבי החודשים אוקטובר-נובמבר 25'. מדובר בתפנית חדה ומפתיעה לאחר 8 חודשים רצופים של ירידת מחירים בשיעור של 3%. מחוזות תל אביב (1.2%) וירושלים (1.5%) הובילו את ההתייקרות. במדד המחירים לצרכן לא חל שינוי
אתר בנייה בתל אביב (שאטרסטוק)זינוק מפתיע במחירי הדירות: מהשוואת מחירי העסקאות שבוצעו בחודשים אוקטובר – נובמבר 2025, לעומת מחירי העסקאות שבוצעו בחודשים ספטמבר – אוקטובר 2025, נמצא כי מחירי הדירות עלו ב-0.7%. כך פרסמה היום (ה') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס). התפתחות זו באה לאחר 8 חודשים רצופים של ירידות מחירים, בשיעור כולל של כ-3%.
"מהשוואת העסקאות שבוצעו בתקופה הנוכחית לעומת התקופה המקבילה אשתקד, קרי אוקטובר – נובמבר 2025, לעומת אוקטובר – נובמבר 2024, נמצא כי העלייה במחירי הדירות התמתנה באופן ניכר ועומדת כעת על 0.1%", נכתב.
עוד ציינה הלמ"ס כי "מהשוואת מחירי העסקאות שבוצעו בחודשים אוקטובר – נובמבר 2025, לעומת ספטמבר – אוקטובר 2025, נמצא כי מחירי הדירות החדשות עלו ב-1.0%. מכלל העסקאות של דירות חדשות, שיעור העסקאות במסגרת תמיכה ממשלתית עלה מ-41.4% בתקופה הקודמת (ספטמבר – אוקטובר 2025) ל-45.1% בתקופה הנוכחית. מבדיקה שערכנו עולה כי מדד מחירי הדירות החדשות בניכוי עסקאות בתמיכה ממשלתית עלה ב-1.2%".
מקור: הלמ"סבבחינת ההתייקרות לפי מחוזות גיאוגרפיים, נמצא כי העליות החדשות ביותר במחירי הדירות נרשמו בירושלים (1.5%) ובתל אביב (1.2%). במחוזות הדרום והצפון חלו התייקרויות מתונות של 0.5%, במחוז המרכז חלה התייקרות של 0.3% ואילו במחוז חיפה חלה ירידת מחיר (0.3%-).
בבחינת שינוי המחירים השנתי במחוזות השונים, באמצעות השוואת עסקאות שנחתמו באוקטובר-נובמבר 2025 לעומת אוקטובר-נובמבר 2024, נמצא כי ההתייקרות החדשה ביותר התרחשה במחוז ירושלים (9.4%), והתייקרויות נוספות חלו גם במחוז צפון (5.4%), דרום (1.2%) וחיפה (0.5%). לעומת זאת, ירידות מחירים נמצאו במחוזות מרכז (2.9%) ותל אביב (2.8%).
נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, רוני בריק מסר בתגובה למדד מחירי הדירות כי "כפי שמסרנו אתמול בעקבות נתוני המכירות בשוק הדיור, לאחר כחצי שנה של קפאון בולט, הרי שכבר מנובמבר אנחנו מרגישים עליה הדרגתית בביקושים. עדיין מוקדם לקבוע שמחירי הדיור ימשיכו לעלות בחודש הבא אבל המגמה הפכה ברורה יותר בינואר לפי דיווחי היזמים והקבלנים שקבלנו.
"לצערנו, אין לנו עדיין יכולת להחזיר את הענף לפעילות מלאה, וחשוב שכל האחראים הענף בממשלה יבינו שחובתם לפתוח שערים להבאה ישירה של עשרות אלפי עובדים חסרים, כי הנתונים המטעים על 80 אלף דירות על המדף נולדו לאור עצירת תוכניות רבות של יזמים שלא יכולים לבנות. רוכשי דירות שבחנו לעומק את המצב מגיבים כעת ובהחלט יתכן שנגלוש בחודשים הבאים למחסור בדירות שיפגע במשק כולו"
המדד עלה ב-2.6% ב-2025
מדד המחירים לצרכן נותר בחודש דצמבר 2025 ללא שינוי בהשוואה לחודש נובמבר 2025. בכך מסתכמת שנת 2025, שאופיינה ברמת ריבית גבוהה של 4.5% כמעט לכל אורכה, בעליית מדד של 2.6%.
לעומת זאת, מדד הדיור, המסתמך ברובו על מחירי שכר דירה, עלה בדצמבר ב-0.7%. שכר הדירה עבור השוכרים אשר חידשו חוזה עלה ב-3%, ואילו בדירות שבהן נרשמה תחלופת שוכר עלה שכר הדירה ב-4.6%.
כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!





תגובות