על רקע התמשכות המבצע: רמ"י דוחה מועדי תשלום והגשת השגות
עם כניסת מבצע "שאגת הארי" לשבוע השני, הודיע הנהלת רמ"י כי כלל שוברי התשלום שמועד פרעונם חל בין ב-1 ל-15 למרץ, יידחו עד ל-16.3, וכך גם הגשת מפרטים כספיים והשגות על שומות. אגרות, היטלים ותמלוגים ישולמו כרגיל
עידן מועלם (אלי אבני)כל החדשות והעדכונים של מרכז הנדל"ן גם ב-WhatsApp >>
לאור ההסלמה הביטחונית המשפיעה על שגרת המשק והתמשכות מבצע "שאגת הארי", אישרה אתמול (א') הנהלת רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) דחיית מועדים וביצוע התאמות בתהליכי התשלום והגשת ההשגות.
בין ההקלות שאושרו נכללת דחיית מועד פרעון שוברי תשלום. על פי ההחלטה שהתקבלה, כל שובר תשלום שמועד פירעונו חל בין ה-1.3.26 לבין ה-15.3.26 יוארך באופן אוטומטי, וניתן יהיה לשלם אותו עד ולא יאוחר מיום ה-16.3.26. התשלום יבוצע ללא צורך בשובר מעודכן, ללא תוספת הצמדה וריבית, ולא ייחשב כאיחור או כהפרה של תנאי העסקה. עם זאת, ברמ"י ציינו כי סעיף זה אינו חל על תשלומי אגרות והיטלים ועל תשלומי תמלוגים.
עוד הוחלט כל מתן ארכה להגשת מפרטים כספיים, לפיה "לקוחות המחזיקים במפרט כספי שהמועד האחרון להחזרתו חתום חל בין ה-1.3.26 לבין ה-15.3.26, יוכלו להחזירו חתום לרשות עד ליום ה-16.3.26". החלטה דומה ניתנה לגבי מועדים להגשת השגות על שומות, כאשר גם כאן הוארך המועד האחרון להגשת ההשגה עד ל-16.3.26. ברשות ציינו כי במימוש הזכות להגשת השגה, מומלץ לציין כי ההארכה ניתנה בהקשר למצב החירום הביטחוני.
מרמ"י נמסר כי "הנהלת הרשות מבהירה כי דחייה זו חלה על התשלומים המפורטים בלבד ואינה מהווה אישור גורף לדחיית מועדים או לביצוע חיובים אחרים המעוגנים בהסכמים מול הרשות. בקשות להארכת מועד נוספת מעבר לתאריכים אלו ייבחנו לגופן על פי הוראות קובץ החלטות המועצה ובתיאום עם ועדת ההשגות".
עידן מועלם, מנהל רמ"י בפועל: " רשות מקרקעי ישראל תמשיך לעקוב אחר המצב הביטחוני ותבצע התאמות ככל שיידרש, על מנת להבטיח מענה הוגן ונגיש לציבור בתקופה מורכבת זו".
כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!





תגובות