לראשונה: יזמית בנייה מציעה "טרייד אין" על הדירה הישנה
חברת אב־גד משיקה מסלול טרייד-אין לדירות: מחיר הדירה הישנה נקבע לפי שמאות בניכוי 6%, הדירה משווקת בשוק החופשי עבור הלקוח, ורק במקרים מסוימים החברה קונה אותה בעצמה, מודל שלטענת החברה מעניק לרוכשים ודאות במעבר לדירה חדשה
ראם רצון, מנכ"ל אב-גד (באדיבות אב-גד, רובננקו אדריכלים)קבוצת הנדל״ן אב-גד החזקות, העוסקת בייזום ובניה למגורים וביצוע בשוק ההתחדשות העירונית, הודיעה היום (א') על מהלך יוצא דופן ומציעה לראשונה לצרכן הישראלי מנגנון טרייד-אין לרכישת דירה חדשה, המאפשר לרוכשים להמיר את דירתם הישנה במסגרת רכישת דירה חדשה.
המהלך נועד להתמודד עם אחד מחסמי הצרכנות המשמעותיים הקיימים כיום בשוק הנדל"ן בישראל: הקושי למכור את הדירה הקיימת בזמן רכישת דירה חדשה, על רקע הקיפאון במכירת דירות יד 2 והשלכותיו על שוק הדירות החדשות. מחקר שערכה אב-גד באמצעות מכון הסקרים 'הגל החדש' בקרב מדגם מייצג של 200 נשאלים, אשר בבעלותם דירה ושוקלים לרכוש דירה חדשה מקבלן, עולה כי 49% מהישראלים מציינים את מכירת הדירה הקיימת כאחד האתגרים המרכזיים בדרך לרכישת דירה חדשה - לצד גיוס ההון העצמי והעלויות הנלוות.
כמו כן מגלה המחקר כי 40% מהנשאלים מתכננים למכור את דירתם במקביל לרכישת דירה חדשה - דפוס התנהגות התואם את הצורך במסלול טרייד-אין מסודר. עוד התברר במחקר כי 71% מהנשאלים הביעו נכונות לשקול רכישת דירה חדשה באמצעות מנגנון טרייד-אין, אם יוצע להם. בין היתרונות שהודגשו על ידי הנשאלים בהצעת השירות החדש: מכירה מובטחת של הדירה הקיימת, חיסכון משמעותי בזמן ובטרחה, וודאות בתהליך מעבר בין דירות וההימנעות מעיסוק ישיר עם סוכנים ומתווכים.
מסלול הטרייד־אין של אב-גד מוצע לרוכשים שחותמים על בקשת רכישה באחד מ־14 הפרויקטים של החברה. שווי הדירה המיועדת לטרייד-אין יכול להיות עד 70% ממחיר הדירה החדשה. הלקוח מקבל רשימה של עד עשרה שמאים מוסמכים, מהם יבחר שמאי לביצוע הערכת שווי בלתי תלויה שתועבר לחברה. מחיר הטרייד-אין נקבע לפי הערכת השמאי, בניכוי 6%. כך נקבע מראש המחיר שבו אב־גד מוכנה לרכוש את הדירה הישנה, עוד לפני חתימת חוזה המכר לדירה החדשה.
לאחר רכישת הדירה החדשה, אב-גד מנהלת את הדירה הישנה במסגרת המנגנון. לדירה ממונה משווק מורשה שפועל למכירתה בשוק החופשי, והחברה נושאת בעלות השיווק. כל סכום שיתקבל מהמכירה - גם אם גבוה מהערכת השמאי - מועבר ללקוח. אם הדירה לא נמכרת עד מועד המסירה של הדירה החדשה, החברה יכולה לאשר מכירה במחיר נמוך יותר, ולהשלים ללקוח את הפער שנגרם מההפחתה. לחלופין, הלקוח רשאי לבקש שהחברה תרכוש ממנו את הדירה במחיר השמאות המקורי בניכוי 6%, בכפוף לשיקול דעתה.
קבוצת אב-גד משווקת כיום כ- 700 דירות חדשות ב- 14 פרוייקטים של התחדשות עירונית ב-11 ערים שונות כולל: שיכון בבלי בתל-אביב, רמת השרון, הרצליה, בת-ים, חולון, רמלה, רעננה, הוד השרון, כפר סבא, פתח תקווה וראשון לציון. המהלך השיווקי להשקת מסלול הטרייד-אין ילווה בקמפיין פרסומי רחב היקף שיכלול טלוויזיה, רדיו, שילוט חוצות, דיגיטל וסושיאל, באמצעות משרד הפרסום 'ענבר מרחב'.
אב-גד החזקות הינה חברת ייזום ובניה למגורים וביצוע (עצמי) המתמחה בשוק ההתחדשות העירונית. החברה נוסדה בשנת 2009 ע"י אל"מ במיל' מיכאל רצון, המכהן כיושב ראש אב-גד וביחד עם עו"ד ראם רצון, המכהן כמנכ"ל החברה. החברה מתמקדת באזורי ביקוש והינה בעלת מומחיות רבה בביצוע פרויקטים של התחדשות עירונית .
מאז הקמתה ועד היום השלימה ומסרה החברה כ-701 יחידות דיור בכ-21 פרויקטים שונים ברחבי הארץ. כיום לחברה צבר יח"ד בשלבי ביצוע, תכנון, עתודות ואחר, בסך של כ-26,760 יח"ד לרבות 278 יח"ד שבביצוע ו-1,948 יח"ד שיכנסו לביצוע במהלך 12 החודשים הקרובים. נכון למועד פרסום הדוח הקבוצה בעלת זכויות ב- 18 פרויקטים המסווגים כפרויקטים בהקמה ותכנון במסגרתם יתווספו כ-1,407 יחידות דיור לשיווק על ידי החברה ועוד 18 פרויקטים המסווגים כעתודות קרקע שבמסגרתם יתווספו כ- 2,251 יחידות דיור לשיווק על ידי החברה וכן שטחי מסחר ומשרדים. כמו כן לחברה 25 פרויקטים המסווגים כפרויקטים אחרים ובהם יתווספו כ- 5,977 יחידות דיור לשיווק על ידי החברה.
עו"ד ראם רצון, מנכ"ל אב-גד : "אנו משיקים היום מהלך ארוך טווח, עליו אנו עובדים מאחורי הקלעים במשך מספר חודשים, שמטרתו לשנות את הרגלי קניית הדירות חדשות בישראל, בדומה למהלך ששינה את שוק הרכב בישראל לפני כ-30 שנה. אנו מאמינים שהמהלך הנוכחי יביא לשינוי משמעותי בדרך רכישת דירות חדשות בישראל ויתן לרוכשים ביטחון, ודאות ופשטות, ויסיר את החסם הגדול ביותר בתהליך רכישת דירה. זו בשורה אמיתית לשוק ולמשפחות בישראל שישנה את הדרך שבה אנשים קונים דירה ויקל עליהן לשדרג את סביבת המגורים ולהגיע לדירה חדשה"
כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!





תגובות