תוספת של כ-7,000 יח"ד ו-700 אלף מ"ר תעסוקה: נחשף הסכם הגג שייחתם מחר בשרון
על פי ההסכם שייחתם מחר (ב') בין עיריית רעננה לרמ"י, כ-6,000 דירות ייבנו בשכונה חדשה במערב העיר, שתצריך העברת שטחים מ-מ.א. חוף השרון. סך ההשקעות הצפויות של רמ"י בעיר - כ-1.75 מיליארד ש"ח
ראש עיריית רעננה חיים ברוידא ומנכ"ל רמ"י ינקי קוינט, על רקע העיר (רז רוגובסקי, לע"מ, שאטרסטוק)עיריית רעננה ורשות מקרקעי ישראל (רמ"י) צפויות לחתום מחר (ב') על הסכם גג לבנייה מואצת של כ-6800 יח"ד חדשות, לצד הכפלת שטחי התעסוקה והמסחר בעיר ופיתוח מערך התחבורה. ההסכם ייחתם מחר בטקס חגיגי בעיר. במסגרת מימוש הסכם הגג הוקמה ועדת גבולות על ידי משרד הפנים, שבוחנת העברה של כ-500 דונם משטח השיפוט של מועצת חוף השרון לשטחה המוניציפאלי של העיר.
ההסכם מסדיר את בנייתן של 6,823 יחידות דיור חדשות ומתווה את תוכנית הפיתוח של העיר לשני העשורים הבאים. לפי העירייה, המהלך צפוי להביא להצערת העיר ולהגדלה של היקף האוכלוסייה בה בכ-20%, וכן להבטיח את האיתנות הפיננסית של רעננה שנים רבות קדימה. ההשקעה בעיר מצד רמ"י תעמוד על 1.75 מיליארד ש"ח, מהם יושקעו כ-600 מיליון ש"ח בפיתוח השכונות החדשות, ובמקביל תתבצע השקעה משמעותית בשאר חלקי העיר – בתוכה השקעה של 400 מיליון ש"ח בתשתיות ו-48 מיליון ש"ח במבני ציבור.
הסכם הגג כולל שלוש תוכניות מרכזיות ברחבי העיר: הגדולה ביותר היא קריית הצעירים, הנבנית בשטח פתוח במערב רעננה, וכוללת 6,040 יחידות דיור, מרביתן בבנייה נמוכה. מתוכן 1,200 דירות נכללו בהגרלת "דירה בהנחה", מהן 20% הוקצו לבני ובנות העיר רעננה. עוד כוללת התוכנית כ-691,879 מ"ר של שטחי מסחר ותעסוקה, שייהנו מנגישות תחבורתית לכביש 20 ולטרמינל התחבורה החדש שנחנך לאחרונה ליד שפיים.
בנוסף, יכלול הסכם הגג את תוכנית רעננה צפון, הכוללת 601 יח"ד ואת משולש גבעת חן, בדרום מזרח העיר, שבו 182 יח"ד. בסך הכל, צפויה העיר להוסיף כ-705,249 מ"ר של שטחי תעסוקה ומסחר.
לפי עיריית רעננה, קריית הצעירים שבמערב העיר היא גולת הכותרת של הסכם הגג. היא צפויה לכלול אזור תעסוקה חדש ומודרני בעירוב שימושים, תחנת כוח לחשמל, בריכות איגום שייתנו מענה לנגר גשמי החורף וישמשו כאגמי נוי ואף ימשכו ציפורים נודדות להנאת התושבים והמבקרים, כמו כן צפויים והיבנות גם גנים ובתי ספר חדשים בשכונה.
העירייה מדגישה כי היא שמה בראש סדר העדיפויות את הדור הבא של תושביה ולכן ההסכם כולל התחייבות מפורשת להקצאת אחוז משמעותי מכלל יחידות הדיור החדשות המשווקות במסגרת תוכנית "מחיר מטרה" הממשלתית, לבני ובנות העיר: "מהלך זה נועד לתת מענה לזוגות צעירים ומשפחות מהעיר, ולהבטיח כי חלק ניכר מהצמיחה הדמוגרפית יגיע מתוך הקהילה המקומית". עוד מסרה העירייה כי במסגרת הסכם הגג היא כי צפוי להיבנות גשר חדש שיחבר את הפארק ברעננה להרצליה, והוא יוקם כחלק משדרוג תחבורתי כולל בהיקף של כ-184 מיליון ש"ח.
ברוידא: "זהו ההישג המשמעותי ביותר שלי כראש עיר"
שר הבינוי והשיכון, חיים כץ: "הסכם הגג ברעננה ממשיך את המדיניות שאני מוביל לחיזוק הערים הוותיקות ולהאצת הפיתוח בכל רחבי הארץ. אנחנו מניחים תשתיות לצמיחה בעשורים הקרובים, מצפון ועד דרום".
מנהל רמ"י ינקי קוינט הוסיף: "הרשות ממשיכה להוביל את המאמץ הלאומי להרחבת היצע יחידות הדיור בכל רחבי הארץ במטרה להוריד את מחירי הדיור. במהלך השנה שחלפה חתמנו על שורה של הסכמי גג עם מספר רב של רשויות מקומיות שיניבו לישראל עשרות אלפי יחידות דיור בשנים הקרובות, זאת לצד המשך קידום היוזמה שאנו מובילים להוקרת ציבור הישראלים הנושאים בנטל ההגנה על ביטחון המדינה".
חיים ברוידא, ראש עיריית רעננה: "הסכם הגג הוא ההישג המשמעותי ביותר שלי כראש עיר ומההישגים המשמעותיים של העיר בכלל. זהו מנוע צמיחה אדיר שיבטיח את עתיד רעננה כעיר המובילה בישראל בכלל ובשרון בפרט. מעבר לבניית דירות, ההסכם הוא השקעה בציבור ובאיכות החיים. במסגרתו, אנו מבטיחים את הצערת העיר ושדרוג תשתיות מקיף, הן בשכונות החדשות והן בשאר חלקי העיר. אני שמח וגאה שתושבי העיר ייהנו מקדימות בהגרלת "מחיר מטרה", כך שגם צעירי רעננה יוכלו להרשות לעצמם להמשיך לגור בעיר ולשמור על האופי הקהילתי והמשפחתי של רעננה".
כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!





תגובות