בקיץ הזה תלבשי נדל"ן: איך הופכים פרויקט מגורים לפריט אופנה?

בשוק שבו רוכשי הדירות מחפשים לא רק ארבעה קירות אלא גם זהות, חוויה וסגנון חיים, חברות נדל"ן בוחרות לאמץ תפיסות מעולמות העיצוב והאופנה. תחרות המעצבים שקיימה קבוצת גבאי במסגרת ועידת האופנה ממחישה כיצד השפה האדריכלית של פרויקט יכולה להפוך למקור השראה גם בעולם האופנה

שיתוף הכתבה
פרויקט המייסדים הוד השרון של המעצבת שירה רזניקוב זוהר. צילום באדיבות קבוצת גבאיפרויקט המייסדים הוד השרון של המעצבת שירה רזניקוב זוהר. צילום באדיבות קבוצת גבאי

כל החדשות והעדכונים של מרכז הנדל"ן גם ב-WhatsApp >>

עד לא מזמן, פרויקט מגורים נבחן בעיקר לפי המיקום, גודל הדירות והמפרט הטכני. כיום, יותר ויותר יזמים מבינים שהחלטת הרכישה מושפעת גם משיקולים אחרים: התחושה שהמקום מייצר, השפה העיצובית שלו, הערכים שהוא משדר וסגנון החיים שהוא מציע לדיירים.

בדומה לעולמות האופנה והעיצוב, גם בעולם הנדל"ן המוצר עצמו הוא רק חלק מהסיפור. אנשים אינם בוחרים רק דירה, אלא גם את האופן שבו הם רוצים לחיות, את הסביבה שבה יגדלו ילדיהם ואת הזהות שהמקום מעניק להם. לכן, תכנון של פרויקט מתחיל הרבה לפני השרטוטים והתוכניות, בשאלה מי יחיה בו, כיצד ייראו חייו ואיזו חוויה המקום ייצור עבורו.

פרויקט בודנהיימר תל אביב בעיצוב: מורני ג׳רסי. באדיבות קבוצת גבאיפרויקט בודנהיימר תל אביב בעיצוב: מורני ג׳רסי. באדיבות קבוצת גבאי

את התפיסה הזו בחרה קבוצת גבאי להמחיש בדרך ייחודית במסגרת ועידת האופנה, שבה הייתה נותנת חסות. החברה קיימה תחרות למעצבים צעירים, שהתבקשו לבחור אחד משלושה פרויקטי הדגל שלה - LUX THE  באשדוד, בודנהיימר בתל אביב ורובע המייסדים בהוד השרון ולתרגם את השפה האדריכלית והערכים הייחודיים של כל אחד מהם לפריט אופנה.

בתחרות זכתה קארין וסיליוק, מעצבת האופנה ובעלת המותג בובה מאצ'ו (BOOBA MACHO), שבחרה בלאקס דה. "נקודת המוצא שלי הייתה לתרגם את השפה האדריכלית של הפרויקט לשפה של אופנה. לא רציתי להעתיק את המבנה, אלא לקחת את הערכים שהוא משדר ולהעניק להם פרשנות באמצעות בגד. לקחתי השראה מהחזיתות, מהקווים האדריכליים ומהאלמנטים שמאפיינים את הפרויקט, אבל המטרה הייתה ליצור פרשנות אופנתית ולא העתק. בעיניי, אופנה ואדריכלות עוסקות באותם עקרונות, שתיהן משלבות אסתטיקה, חומר, פרופורציות וחוויה, ובסופו של דבר מספרות סיפור על האנשים שעבורם הן נוצרו".

פרויקטים נוספים שהשתתפו ולא זכו: פרויקט THE LUX באשדוד, בעיצוב אביעד אריק הרמן, פרויקט המייסדים בעיצוב שירה רזניקוב זוהר ופרויקט בודנהיימר בעיצוב מורני ג׳רסי.

פרויקט THE LUX אשדוד של המעצב אביעד אריק הרמן. צילום באדיבות קבוצת גבאיפרויקט THE LUX אשדוד של המעצב אביעד אריק הרמן. צילום באדיבות קבוצת גבאי

"מי ירצה לחיות כאן?"

אלי גבאי, מבעלי קבוצת גבאי , מסביר שהתחרות לא נולדה משיקול שיווקי אלא מתפיסת עבודה שקיימת בחברה מהשלב הראשון. "לפני שאנחנו מתחילים לתכנן פרויקט, אנחנו שואלים מי יחיה כאן. מה הוא ירצה להרגיש כשהוא חוזר הביתה? מה החלום שלו? איזה סגנון חיים המקום הזה יאפשר לו? רק אחרי שיש לנו תשובות לשאלות האלה מתחיל התכנון. בדיוק כפי שלא מתאימים אדם לבגד אלא יוצרים בגד שמתאים לאדם, כך גם אנחנו לא מתאימים אנשים לפרויקטים אלא שואפים ליצור פרויקטים שמתאימים לאנשים".

העיצוב הזוכה פרויקט המייסדים הוד השרון, של המעצבת קארין וסיליוק. צילום באדיבות קבוצת גבאיהעיצוב הזוכה פרויקט המייסדים הוד השרון, של המעצבת קארין וסיליוק. צילום באדיבות קבוצת גבאי

התחרות של קבוצת גבאי היא דוגמה נקודתית למגמה רחבה יותר. עיצוב שבעבר נחשב תוספת לתהליך התכנון הופך היום לחלק ממנו מהשלב הראשון. חברות נדל"ן לא מתכננות רק בניינים, הן מנסות לבנות שפה, אופי וזהות שילוו את הדיירים שנים אחרי שהמפתח כבר נמסר.


כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!

הצטרפו לניוזלטר של מרכז הנדל"ן

וקבלו עדכונים שוטפים על כל מה שחם בעולם הנדל"ן ישירות למייל שלכם
  • אני מאשר/ת קבלת דיוור
  • תגובות

    הוספת תגובה
    {{ commentsComp.length - index }}.
    {{ comment.message }}
    {{ comment.writer }}{{ comment.date_parsed }}
    {{ reply.message }}
    {{ reply.writer }}{{ reply.date_parsed }}
    הראה עוד
    תגיות:אדריכלותקבוצת גבאיאלי גבאי

    הצטרפו לניוזלטר של מרכז הנדל"ן

    וקבלו עדכונים שוטפים על כל מה שחם בעולם הנדל"ן ישירות למייל שלכם
  • אני מאשר/ת קבלת דיוור
  •  
    מחפש...