אושרה תוכנית הענק לשכונה חדשה בקריית שמונה: 4,500 דירות, מלונאות, מסחר ותעסוקה
הוועדה המחוזית אישרה את תוכנית "רובע הנחלים" של רמ"י, הכוללת כ-4,500 דירות וכ-200 צמודי קרקע לצד שטחי תעסוקה, מסחר, תעשייה ומלונאות. במרכז השכונה יוקם פארק עירוני על כ-270 דונם, והיא תחובר לתחנת הרכבת העתידית של העיר
קריית שמונה (De Roaster, ויקימדיה)כל החדשות והעדכונים של מרכז הנדל"ן גם ב-WhatsApp >>
הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה צפון אישרה היום (ב') את תוכנית רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) להקמת שכונת מגורים חדשה בקריית שמונה, “רובע הנחלים”, הכוללת כ-4,500 יחידות דיור בשילוב מאות אלפי מ"ר של שטחי תעסוקה, מסחר, מלונאות ומבני ציבור, כחלק ממודל עירוני מעורב שימושים.
התוכנית הינה על שטח כולל של כ-1,240 דונם, ממזרח לגבעת שחומית ומצפון לכביש 9779. כחלק מהתוכנית יורחב אזור התעשייה הצפוני של העיר. השכונה מתוכננת כבנייה מעורבת שימושים - למגורים, מלונאות, מסחר, תעסוקה, דיור מוגן, דיור להשכרה לטווח ארוך ומעונות סטודנטים.
התוכנית כוללת כ-4,500 יחידות דיור שיוקמו במבני מגורים בני 6-10 קומות וכן כ-200 יחידות דיור בצמודי קרקע. מתוך כלל יחידות הדיור, כ-1,125 יוקצו לטובת דירות קטנות של עד 80 מ"ר, במטרה לתת מענה לזוגות צעירים, משפחות קטנות ואוכלוסייה מגוונת.
בנוסף ליחידות הדיור, התוכנית כוללת כ-166 אלף מ"ר עבור שטחי תעסוקה, כ-21 אלף מ"ר למלונאות, כ-70 אלף מ"ר עבור שטחי תעשייה, כ-20 אלף מ"ר עבור שטחי מסחר, כ-485 אלף מ"ר עבור מבני ציבור, וכ-30 דונם של שטחים פתוחים.
הדמיה של תוכנית רובע נחלים (גלור תכנון ואדריכלות בע"מ) במרכז התוכנית, מתוכנן פארק עירוני רחב היקף, בשטח של כ-270 דונם, המחבר בין שני חלקי השכונה ומהווה את השלד הירוק שלה. הפארק כולל שני נחלים הקולטים את מי נחל עיון ונחל שניר. התוכנית נערכה על ידי האדריכל דודי גלור, וניהול הפרויקט בידי האדריכל עמוס ברנדייס.
סביב הפארק העירוני תוכננה חזית פעילה הכוללת טיילת, מבני מלונאות, מסעדות, בתי קפה, חנויות ומבני ציבור עירוניים. התוכנית נשענת על עקרונות הליכתיות, חיבוריות ותחבורה ציבורית נגישה, ובהם שבילים רבים המחברים את כלל חלקי השכונה אל הפארק העירוני ואל תחנת הרכבת החדשה המאושרת בעיר, וכן טיילת היקפית בצידה המזרחי של השכונה.
התוכנית היא חלק מתוכנית הפיתוח של החלק המזרחי בקריית שמונה, בהובלת רמ"י. מדרום לתוכנית מקודמת תוכנית תמ"ל 1126 להקמת מרכז תחבורה משולב הכולל את תחנת הרכבת. התכנון של רובע הנחלים יוצר חיבור ישיר ונגיש בין השכונה החדשה לבין תחנת הרכבת והמרכז התחבורתי העתידי.
"התוכנית היא התשובה שלנו לכל אויבינו"
מנהל רשות מקרקעי ישראל , יהודה אליהו: “תוכנית רובע הנחלים מביאה עמה בשורה משמעותית של התחדשות וצמיחה לקריית שמונה. התוכנית תוסיף לעיר אלפי יחידות דיור לצד שטחי תעסוקה, מסחר ומלונאות מודרניים, ותייצר מענה מגוון לאוכלוסיות שונות. ייחודה של התוכנית טמון בשילוב בין פיתוח עירוני מתקדם לבין שימור וטיפוח משאבי הטבע המקומיים - שיקום הנחלים ויצירת פארק מרכזי רחב היקף שיהווה את הלב הירוק של השכונה ויתרום לאיכות חיים גבוהה לתושבים. מדובר במהלך בעל חשיבות אסטרטגית, המחבר את הרובע למרכז התחבורתי העתידי ולתחנת הרכבת, ומהווה מנוע צמיחה משמעותי לשיקומה ולחיזוקה של קריית שמונה והצפון כולו".
עינב רינגלר מנהלת אגף בכיר תכנון ופרויקטים ברשות מקרקעי ישראל, בירכה על אישור התכנית וציינה כי "אישור תוכנית 'רובע הנחלים' מבטאת את מחויבותה של רמ"י לחיזוק הצפון וליצירת מנוף צמיחה משמעותי לקריית שמונה. התכנית מהווה אבן דרך משמעותית בפיתוחה של העיר והיא משלבת אלפי יחידות דיור לצד כלל צרכי העיר השונים תוך חיבור לתחנת הרכבת העתיקים אשר תוקם בעיר. התכנית מהווה בסיס להסכם הגג בין רמ"י לעיר והיא תביא לביסוס קריית שמונה כמוקד עירוני מוביל, אטרקטיבי וצומח לשנים רבות קדימה. רמ"י רואה חשיבות עצומה בקידום התכנון והפיתוח של העיר במיוחד בעת הזו".
יו"ר הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה צפון, בועז יוסף: "זהו אירוע מרגש ומשמעותי עבור קריית שמונה - עיר שספגה רבות במלחמה ונותרה נטושה במשך תקופה ארוכה. הפקדת התוכנית היא התשובה שלנו לכל אויבינו: ככל שינסו להחליש אותנו, נגיב בפיתוח מואץ, בהתחדשות ובגידול אוכלוסייה גם ביישובי הגבול. עם ישראל חי ומתפתח".
מתכננת מחוז צפון במינהל התכנון, דקלה עדי פרץ: "התוכנית תהווה נדבך מרכזי בפיתוחה וחיזוקה של קריית שמונה סביב תחנת הרכבת החדשה, תוך יצירת פתרונות דיור מגוונים, אזורי תעסוקה, מבני ציבור ותשתיות נלוות. מדובר בצעד חשוב בשיקום הצפון בכלל ובחיזוק העיר קריית שמונה בפרט".
כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!













תגובות