פינוי-בינוי ביד אליהו: תוכנית של ב.ס.ר ל-220 דירות במקום מבני שיכון בדרך להפקדה
ועדת המשנה לתכנון ולבנייה של ת"א צפויה להמליץ על הפקדת תוכנית ברחוב יפתח 1-7, הכוללת הריסת 68 דירות ישנות והקמת ארבעה בניינים עד שמונה קומות עם 220 דירות, מהן 10% לדיור בהישג יד
הדמיה של הפרויקט ביד אליהו (אלכס לובימוב)כל החדשות והעדכונים של מרכז הנדל"ן גם ב-WhatsApp >>
ועדת המשנה לתכנון ולבנייה של תל אביב-יפו צפויה להמליץ מחר (ד') על הפקדת תוכנית פינוי-בינוי של קבוצת ב.ס.ר בשכונת יד אליהו, שבמסגרתה ייהרסו 68 דירות בארבעה מבני שיכון ברחוב יפתח 1-7, ובמקומן יוקמו 220 דירות חדשות בארבעה בניינים בני עד שמונה קומות.
שטח התוכנית נמצא ברובע 9 ומשתרע על פני כ-9.3 דונם. כיום קיימים במתחם ארבעה מבני שיכון בני 3-4 קומות, הכוללים סך הכל 68 יחידות דיור בשטח ממוצע של כ-73 מ"ר. גבולות התכנית - מצפון ומערב רחוב יפתח, ממזרח רחוב הגיבור האלמוני, מדרום שטח ציבורי פתוח: גן הדולפינריום.
התוכנית החדשה מציעה להרוס את המבנים הישנים ובמקומם להקים ארבעה מבני מגורים חדשים בבנייה מרקמית, בגובה של עד 8 קומות,. בסך הכל, המתחם צפוי לכלול עד 220 יחידות דיור חדשות, תוספת של 152 יחידות דיור מעבר למצב הקיים. בהתאם למדיניות העירונית, התוכנית קובעת כי 10% מכלל יחידות הדיור יוקצו לטובת דיור בהישג יד (דב"י).
נוסף על המגורים, התוכנית שמה דגש על הרחבת וחיזוק מערך שטחי הציבור באזור. היא כוללת הקצאת שטח למבנים ומוסדות ציבור בהיקף של כ-1.8 דונם, וכן פיתוח שטחים ציבוריים פתוחים (שצ"פ) בהיקף של כ-0.4 דונם. הבינוי המוצע מתוכנן לייצר חצר פנימית משותפת לרווחת הדיירים וזיקות מעבר שיקשרו בין הרחובות הסובבים לשטחים הירוקים.
במסגרת התוכנית, יורחבו רחוב יפתח (בצדו הצפוני) ורחוב הגיבור האלמוני ב-2.5 מטרים, במטרה ליצור מדרכות רחבות לצד נטיעות עצים. כמו כן, יוסדרו מעברי הולכי רגל בתוך המתחם כדי להבטיח נגישות מרבית לציבור. מבחינת פתרונות חניה, התוכנית קובעת הקמת מרתפי חניה תת-קרקעיים עם תקן חניה מקסימלי של 0.8 מקומות חניה לכל יחידת דיור, לצד תקן של חניית אופניים בשיעור של שני מקומות לכל יחידה. הכניסה לחניון התת-קרקעי תבוצע מרחוב הגיבור האלמוני.
הצוות המקצועי של עיריית תל אביב המליץ לוועדת המשנה לאשר את התוכנית להפקדה, בכפוף למספר תנאים טכניים ומשפטיים. בין התנאים שפורטו: ביצוע תיקונים טכניים בתיאום עם מהנדס העיר, אישור סופי של היועץ המשפטי לוועדה, התאמת זיקות ההנאה במסמכי התוכנית וכדומה. עורכי התוכנית: רן בלנדר אדריכלים.
כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!













תגובות