חשיפה לצפון: השכונה שמציעה 4 חדרים בתוספת נוף מרהיב בפחות מ-2 מלש"ח

המדד השכונתי: באמצעות המערכת המקצועית של אתר madlan ננתח מדי שבוע שכונה שחווה פיתוח נדל״ני מואץ. והפעם - שכונת מול התבור שנבנית במורדות הצפון-מזרחיים של נוף הגליל, הפונים אל הר תבור ועמק יזרעאל ואשר תכלול כ-1,500 דירות. לצד הנוף המרהיב והקרבה לרכבת הקלה העתידית "נופית", התושבים צפויים לסבול מעומסי תנועה

שיתוף הכתבה
המדד השכונתי, שכונת מול התבור (דוברות עיריית נוף הגליל) המדד השכונתי, שכונת מול התבור (דוברות עיריית נוף הגליל)

כל החדשות והעדכונים של מרכז הנדל"ן גם ב-WhatsApp >>

בכל שבוע מרכז הנדל"ן מנתח לעומק שכונה שמתקיים בה פיתוח נדל"ני משמעותי באמצעות המערכת המקצועית של אתר מדלן. תנודות המחירים, הפרויקטים החדשים, היזמים הפועלים בהן ועוד. והפעם: מול התבור, נוף הגליל. 

שכונת מול התבור היא שכונה חדשה המוקמת במורדות הצפון מזרחיים של נוף הגליל הפונים אל הר תבור ועמק יזרעאל, סמוך ליער צ'רציל, מזרחית לשכונות זאב ונוף יזרעאל, דרומית לרחוב מעלה יצחק ושכונת נוף יזרעאל, ומערבית למפעל אלביט. השכונה צפויה לכלול מבנים של עד 24 קומות בעירוב שימושים של מגורים ומסחר לאורך הציר המסחרי של השכונה, מבני מגורים של עד 12 קומות במעלה המדרון ומבני מגורים של 8 קומות במורד.

זאת לצד שטחי מסחר, מוסדות ציבור, שטחים ציבוריים פתוחים ושטח לספורט ונופש. בצמוד לבנייני המגורים יבנה מרכז מסחר ופנאי בשטח של כ־800 מ"ר לרווחת התושבים שיכלול מינימרקט, בית מרקחת, מספרה ומכון יופי, מתחם אוכל ועוד. מול התבור היא השכונה הגדולה החדשה הראשונה בעיר מתחילת שנות ה-90 של המאה הקודמת, והיא צפויה לכלול 1,500 דירות חדשות, ששווקו ברובן במסגרת תוכנית מחיר מטרה, במחירים מוזלים בעיקר לזוגות צעירים.  השכונה מתוכננת עם כביש מתפתל בודד שירכז את כל תנועת הרכבים, מה שצפוי לגרום לעומסים בשעות העומס. השכונה צמודה לתוואי קו הרכבת הקלה 'נופית' שתגיע למרכז העיר, וכן לחיפה.

בין 2024 ל-2025 נרשמה בשכונה עלייה של כ-3% במחיר ממוצע של דירה, לצד עליה של כ-38% בכמות העסקאות בין התקופות. מדובר בעלייה במחיר דירה שדומה לזו שהתרחשה בכלל נוף הגליל באותה תקופה. דירת 3 חדרים חדשה בשכונה שנבנית מול התבור תעלה לכם בממוצע 1.71 מיליון שקל, דירת 4 חדרים חדשה תעלה בממוצע 1.968 מיליון שקל ודירת 5 חדרים חדשה תעלה 2.35 מיליון שקל.

השכונה החדשה זולה בכ־20%-30% מממוצע  מחירי הדירות החדשות בכלל העיר. הפער בולט במיוחד בדירות הקטנות והבינוניות (3-4 חדרים), שם מול התבור מציגה מחירים הנמוכים בכ-25% ואף יותר לעומת הממוצע העירוני, בעוד שבדירות הגדולות (5 חדרים) הפער מצטמצם מעט אך עדיין עומד על כ-20%. השכונה ממוצבת כיום כשכונה חדשה במחיר נגיש משמעותית מהממוצע העירוני - אך יש לזכור כי זהו נתון שמשקף גם את השיווק במסלול מחיר מטרה המסובסד, וצפוי להיסגר חלקית רק בשלבים מתקדמים יותר של האכלוס.

כרטיס ביקור - נוף הגליל

מיקום: גליל תחתון, צפונית לעפולה ואיכסל, מזרחית לנצרת, דרומית לריינה וכפר כנא, מערבית לעין מאהל

תושבים (2024): 46,756

גידול אוכלוסייה (2024): 0%, ריבוי טבעי 160, מאזן הגירה פנימית 10, מאזן הגירה בינלאומי 42-

מדד חברתי-כלכלי (2021): אשכול 5 מתוך 10

כמות עסקאות לרכישת דירה: 2024 - 925 עסקאות, 2025 - 750 עסקאות (*עסקאות חלקיות בלבד מהרבעון האחרון של שנת 2025)

שינוי שנתי במחירי הדירות: עליה של כ-4% בין שנת 2024 לבין שנת 2025 לפי מחיר ממוצע לדירה, עליה של כ-2% במחיר הממוצע למ"ר, ירידה של כ-19% בכמות העסקאות בעיר בין התקופות.

מוקדי בנייה חדשה: 

  • הר יונה ג' ו-ד' - שכונות חדשות בצפון העיר עם כ-4,000 דירות

  • מול התבור - שכונה חדשה במזרח העיר עם כ-1,500 דירות

מוקדי התחדשות עירונית

  • אין

מוקדי פיתוח עתידיים: 

  • מורדות צפוניים - שכונה חדשה עם כ-1,500 דירות בצפון מרכז העיר

  • אזור תעשייה הר יונה - התחדשות אזור התעשייה והפיכתו למתחם מעורב שימושים עם כ-1,300 דירות

  • הר יונה ד דרום - תוספת של כ-1,400 דירות לשכונת הר יונה ד

מספר היתרים בשנה האחרונה: 

בניה חדשה - 5 פרויקטים שקיבלו היתר

מחיר למשתכן - 3 פרויקטים שקיבלו היתר

כרטיס ביקור - מול התבור

מיקום: מזרח העיר, צפונית לשכונת פינת עדן, מזרחית לשכונות זאב ונוף יזרעאל, דרומית לרחוב מעלה ציחק ושכונת נוף יזרעאל, ומערבית למפעל אלביט

מספר תושבים (2022, נתוני למ"ס מעובדים): 0

מספר תושבים צפוי (2040, הערכה): 5,000

מספר דירות (2023, נתוני למ"ס מעובדים): 0

מספר דירות צפוי (2040, תכנון): 1,524

רמת נגישות של כבישים: סבירה - השכונה מתוכננת עם כביש מתפתל בודד שירכז את כל תנועת הרכבים, מה שצפוי לגרום לעומסים בשעות העומס. 

רמת נגישות תחב"צ: טובה - השכונה צמודה לתוואי קו הרכבת הקלה 'נופית' שתגיע למרכז העיר, וכן לחיפה.

רמת נגישות שבילי אופניים: לא טובה - בשכונה מתוכנן שביל בודד וקצר, שלא יתחבר לשבילים נוספים.

סקירת השוק 

שינוי מחירים (2024 לעומת 2025): עליה של כ-3% במחיר דירה. עליה של כ-38% בכמות העסקאות בין התקופות.

מספר היזמים הפועלים כיום בשכונה? 7 יזמים (לא כולל יזמות פרטית)

בבנייה

סלים לחאם יזמות ובניה בע"מ - בניה חדשה

קבוצת בראל - בניה חדשה

שגראוי ייזום ובניה בע"מ - בניה חדשה

בתכנון

איבילד ריל אסטיט בע"מ - בניה חדשה

א.ס הדר נכסים ונדל"ן בע"מ - בניה חדשה

בונה הארץ היפה בע"מ - בניה חדשה

שגראוי ייזום ובניה בע"מ - בניה חדשה

שתית בע"מ - בניה חדשה

סך המלאי הנמצא כעת בבנייה/בתכנון: כ-1,557 דירות

למעבר למערכת המקצועית של אתר מדלן  


כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!

הצטרפו לניוזלטר של מרכז הנדל"ן

וקבלו עדכונים שוטפים על כל מה שחם בעולם הנדל"ן ישירות למייל שלכם
  • אני מאשר/ת קבלת דיוור
  • תגובות

    הוספת תגובה
    {{ commentsComp.length - index }}.
    {{ comment.message }}
    {{ comment.writer }}{{ comment.date_parsed }}
    {{ reply.message }}
    {{ reply.writer }}{{ reply.date_parsed }}
    הראה עוד
    תגיות:המדד השכונתינוף הגלילמדלן

    הצטרפו לניוזלטר של מרכז הנדל"ן

    וקבלו עדכונים שוטפים על כל מה שחם בעולם הנדל"ן ישירות למייל שלכם
  • אני מאשר/ת קבלת דיוור
  •  
    מחפש...