סרבן הצליח לעכב פרויקט אף שהחזיק ברבע דירה בלבד. החלטת המפקחת נועדה למנוע מקרים כאלה בעתיד

אחד מתוך 4 מחזיקי דירת ירושה ברמת אביב סירב לחתום על קידום פרויקט תמ"א ועיכב בניין בן 16 דירות, ונתבע על ידי שכניו ואחיו המחזיקים עמו בנכס. המפקחת דגנית קציר ברין קבעה כי "בעליה של כל דירה זכאי לדעה אחת", ומאחר שהסרבן מהווה עמדת מיעוט אף בקרב בעלי הדירה, יש לחייבו לחתום

שיתוף הכתבה
המפקחת על רישום המקרקעין, דגנית קציר-ברין (הרשות לרישום והסדר זכויות מקרקעין, שאטרסטוק)המפקחת על רישום המקרקעין, דגנית קציר-ברין (הרשות לרישום והסדר זכויות מקרקעין, שאטרסטוק)

המפקחת על רישום מקרקעין, דגנית קציר ברין, קיבלה תביעה שביקשה לכפות על דייר סרבן המחזיק בבעלות על רבע דירה בבניין משותף, לחתום על הסכם לביצוע פרויקט תמא 38/2. זאת לאחר שקבעה כי לפי תקנון הבית המשותף המצוי, החל על הבניין, "בעליה של כל דירה זכאי לדעה אחת", ומאחר שהסרבן מהווה עמדת מיעוט אף בקרב בעלי הדירה, יש לחייבו לחתום. התביעה הוגשה על ידי 26 בעלי דירות, ביניהם אחיו של הנתבע המחזיקים עמו בדירה. את התובעים ייצג עו"ד דן הלפרט . הנתבע לא הופיע בית המשפט ולא הגיש כתב הגנה.

מדובר על בית משותף בן ארבע קומות ו-16 דירות השוכן ברח' מניה וישראל 5 בשכונת נווה אביבים שברמת אביב בתל אביב. דיירי הבניין התקשרו בשנת 2021 עם חברת אשדר לביצוע הפרויקט. מתוך 16 דירות קיימות בעלי דירות של 14 דירות חתמו על ההסכם שכלל הריסת הבית הקיים והקמתו מחדש כשהוא מחוזק מפני רעידות אדמה.

להחלטה המלאה של המפקחת על רישום המקרקעין 

הוועדה המקומית לתכנון ובניה תל אביב אישרה הוצאת היתר עבור הפרויקט באפריל האחרון, במסגרתו צריכות להתווסף עוד 18 יח"ד חדשות, ו-34 דירות בסך הכל. התמורות לדיירים כוללות תוספת 24 מ"ר לשטח הדירה המקורית, וכן ממ"ד, מרפסת שמש, מחסן וחניה. בשלב מאוחר יותר חתמה דיירת נוספת על הסכם ההתקשרות עם חברת אשדר וכך הגיע מספר התומכים בעסקה ל-15 בעלי דירות, ובנוסף תמכו בהסכם גם בעליה של 3/4 הדירה ה-16 והאחרונה, אחיו של הנתבע.

קציר ברין, קבעה כי על הבית חל תקנון הבית המשותף המצוי, שלפיו זכאים הבעלים של כל דירה לדעה אחת. "מכאן שהנתבע הוא בבחינת מיעוט מקרב הבעלים של הדירה הרלוונטית, ורוב הבעלים אישרו את ביצוע הפרויקט בתנאים שגובשו בין רוב בעלי הדירות לבין היזם". כמו כן, קציר ברין קבעה כי אם בתוך שבעה ימים הנתבע לא יחתום על ההסכם, יוסמך עו"ד הלפרט לחתום על ההסכם במקומו. בנוסף היא חייבה את הנתבע בכ-7,800 שקל הוצאות משפט הכוללים אגרת משפט ושכר טרחה לעו"ד.

עו"ד דן הלפרט (משרד עו"ד הלפרט ושות') עו"ד דן הלפרט (משרד עו"ד הלפרט ושות')

מייצג הדיירים, עו"ד דן הלפרט , מסר: "מדובר במקרה מיוחד בו ארבעה בני משפחה ירשו דירת מגורים. שלושה יורשים חתמו על ההסכם ואילו היורש הרביעי סרב לחתום. עתרנו למפקחת על המקרקעין בתביעת 'דייר סרבן' ומשלא הוגש כתב הגנה ניתן פסק הדין. פסק הדין, למרות שניתן 'בהעדר הגנה' הוא חשוב מאוד. המפקחת על המקרקעין קובעת בו כי מאחר ולפי חוק המקרקעין לכל דירה בבית משותף יש 'דעה אחת', הרי שבמקרה הנוכחי היורש המסרב לחתום על ההסכם הוא מיעוט מקרב הבעלים של הדירה הרלוונטית ורוב הבעלים של הדירה אישרו את ביצוע הפרויקט".

עוד לדברי הלפרט, "קיימים לא מעט מקרים שבהם יורשים של דירה שלא מסכימים ביניהם מעכבים את קידום הפרויקט וכאן באה המפקחת ומצביעה על כיוון נכון שימנע עיכובים מיותרים".


כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!

תגובות

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.writer }}{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.writer }}{{ reply.date_parsed }}
הראה עוד
תגיות:ירושהדייר סרבןתמ"א 38רמת אביבהמפקחת על רישום מקרקעיןאשדר

 
מחפש...