בדרך לשדרוג ענק: תחנת רכבת האוניברסיטה תורחב ותחובר לרכבת הקלה

הוועדה המחוזית אישרה להפקדה תוכנית להרחבת תחנת הרכבת ולשיפור הגישה לפארק הירקון ולאקספו תל אביב. התוכנית כוללת הקמת אולמות נוסעים חדשים, שני גשרים מוצלים מעל נתיבי איילון ומעבר ישיר בין רכבת ישראל לרכבת הקלה. בין המטרות: התמודדות עם עומסי הנוסעים בהופעות ובאירועי ענק, וצמצום התלות ברכב הפרטי

שיתוף הכתבה
עקבו אחרינו בגוגל
הדמיה של התוכנית ( מוססקו אדריכלים)הדמיה של התוכנית ( מוססקו אדריכלים)

כל החדשות והעדכונים של מרכז הנדל"ן גם ב-WhatsApp >>

הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה תל אביב אישרה להפקדה תוכנית לשדרוג ולהרחבת תחנת רכבת האוניברסיטה בתל אביב, הכוללת הקמת אולמות נוסעים חדשים, שני גשרים מוצלים מעל נתיבי איילון וחיבור ישיר לתחנת הרכבת הקלה הנמצאת בהקמה. התוכנית, שמקדם מינהל התכנון, נועדה לשפר את הקישוריות בין רכבת ישראל, הרכבת הקלה וקווי האוטובוסים באזור, ולהקל על הגישה לפארק הירקון ולאקספו תל אביב, בעיקר בעת הופעות ואירועים המוניים המושכים עשרות אלפי מבקרים.

על פי התוכנית, תחנת הרכבת, הנמנית עם התחנות העמוסות בישראל, תורחב לכיוון צפון ומזרח, ויוקמו בה אולמות נוסעים חדשים שיגדילו את יכולתה לקלוט נוסעים. בין היתר מתוכננת הקמת אולם נוסעים לאורך נתיבי איילון, שיפנה למרחב הציבורי המתוכנן לאורך רחוב רוקח, הכולל גם חורשה. האולם החדש צפוי ליצור חזית עירונית פעילה ולשפר את החיבור בין התחנה לסביבתה.

מרכיב נוסף בתוכנית הוא הקמת שני גשרים חדשים ומוצלים מעל נתיבי איילון, שיאפשרו מעבר להולכי רגל בין חלקי התחנה ובין המוקדים השונים בסביבתה. לצד זאת, מתוכננת הקמת אולם נוסעים משותף לרכבת ישראל ולרכבת הקלה, שיאפשר מעבר ישיר בין שתי מערכות התחבורה ויקצר את מסלולי ההליכה של הנוסעים.

הדמיה של התוכנית ( מוססקו אדריכלים)הדמיה של התוכנית ( מוססקו אדריכלים)

אחד היעדים המרכזיים של התוכנית הוא מתן מענה לעומסים החריגים הנוצרים בתחנה בזמן הופעות בפארק הירקון, תערוכות ואירועים גדולים באקספו תל אביב. אולמות הנוסעים והמעברים החדשים מתוכננים לאפשר ויסות של קהל בהיקפים גדולים, לצמצם את הצפיפות ולשפר את זרימת הנוסעים אל התחנה וממנה. במינהל התכנון מעריכים כי שיפור הנגישות לתחנה והקישוריות בין אמצעי התחבורה יעודדו הגעה לאירועים בתחבורה ציבורית, ובכך יסייעו גם בהפחתת עומסי התנועה באזור.

מתכנן מחוז תל אביב במינהל התכנון, אדריכל ארז בן אליעזר, מסר: "שדרוג תחנת רכבת האוניברסיטה הוא חלק ממהלך רחב לשיפור תחנות הרכבת לאורך נתיבי איילון והפיכתן למרכזי תחבורה משולבים, המאפשרים מעבר נוח בין רכבת ישראל, הרכבת הקלה והאוטובוסים. התוכנית שמה דגש מיוחד על איכות המרחב הציבורי, נוחות ובטיחות הנוסעים, ובפרט על מתן מענה לעומסים החריגים בזמן אירועי הענק בפארק הירקון ובאקספו תל אביב. המטרה היא לאפשר לציבור להגיע למוקדי הבילוי, התרבות והתעסוקה באמצעות תחבורה ציבורית נגישה, יעילה ובטוחה, ולצמצם את התלות ברכב הפרטי".


כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!

הצטרפו לניוזלטר של מרכז הנדל"ן

וקבלו עדכונים שוטפים על כל מה שחם בעולם הנדל"ן ישירות למייל שלכם
  • אני מאשר/ת קבלת דיוור
  • האירועים הקרובים

    תגובות

    הוספת תגובה
    {{ commentsComp.length - index }}.
    {{ comment.message }}
    {{ comment.writer }}{{ comment.date_parsed }}
    {{ reply.message }}
    {{ reply.writer }}{{ reply.date_parsed }}
    הראה עוד
    תגיות:רכבת ישראלמנהל התכנוןהוועדה המחוזית תל אביב

     
    מחפש...