עבור מיליארד שקל במזומן: מגה אור רכשה את קרקעות מפעל אליאנס בחדרה
זאת במטרה להקים חוות שרתים. שטח המגרש 180 דונם והיא כוללת תחנת משנה לחשמל וחיבורי מתח גבוה. הרכישה נעשתה מחברת יוקוהאמה היפנית, המחזיקה באליאנס, ובליווי מחלקת ההשקעות של JLL ישראל
צחי נחמיאס, בעל מניות עיקרי ומנכ"ל משותף במגה אור החזקות (מירי נחמיאס)כל החדשות והעדכונים של מרכז הנדל"ן גם ב-WhatsApp >>
חברת מגה די.סי - חברה בת המתמחה בחוות שרתים מקבוצת מגה אור שבשליטת צחי ואפרת נחמיאס, רכשה את חטיבת הקרקע של מפעל אליאנס לשעבר בחדרה, בתמורה למילארד שקל במזומן, בתוספת מע"מ, מידי התאגיד היפני "יוקוהאמה".
מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הבולטות והגדולות שנחתמו בישראל בתקופה האחרונה, ובהיקף ותנאים חריגים ביחס לשוק המקומי, שכן התמורה שולמה במלואה כבר במועד חתימת העסקה. הקרקע, שייעודה העיקרי לתעשייה, ובכלל זה חוות שרתים, כוללת כ-95 אלף מ"ר של מבנים ותשתיות פעילות, וכן תחנת משנה לחשמל, חיבורי מתח עליון וגבוה ותחנת חיבור לגז טבעי.
חטיבת הקרקע, בשטח של כ-180 דונם באזור התעשייה בחדרה, שימשה במשך כ-75 שנה את מפעל אליאנס, שהתמחה בייצור צמיגים מיוחדים לחקלאות ולתעשייה, שיוצאו לעשרות מדינות, והיה לסמל תעשייתי ולמוקד תעסוקה מרכזי בעיר ובסביבתה. בסוף 2024 הופסקה פעילות הייצור באתר והמפעל נסגר.
את תהליך השיווק והמכירה ניהלה בבלעדיות מחלקת ההשקעות של JLL ישראל, הזרוע המקומית של חברת הייעוץ והנדל"ן הגלובלית JLL. את חברת אליאנס ייצגו בעסקה עורכי-הדין עפר בר-און, רועי הכט, ירון סילבר ועמית שוחט ממשרד ארנון, תדמור-לוי.
מור זיו (לינה מיארה)מור זיו, מנהלת תחום השקעות נדל"ן ב JLL ישראל, שניהלה את תהליך המכירה, אמרה: "מדובר בעסקה משמעותית בהיקפה, הנוגעת לאחת מחטיבות הקרקע הבולטות שהוצעו בשנים האחרונות בישראל לתעשייה, לוגיסטיקה ואנרגיה, ואשר נחתמה בתקופה מאתגרת של מלחמה ואי ודאות בשוק. כבר מראשית הדרך זיהינו עניין משמעותי מצד שחקנים מובילים, בזכות היקף הקרקע, המיקום, מערך התשתיות והפוטנציאל של המתחם. העסקה משקפת את האטרקטיביות הגבוהה של הנכס ואת הביקוש לנכסים בקנה מידה כזה".
כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!





תגובות